Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ergonomisch werken

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ergonomisch werken, het is helemaal ‘hot’. Maar misschien vraag je je af wat de betekenis eigenlijk is van Ergonomisch werken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op dit onderwerp zodat je binnen enkele ogenblikken leert wat het precies inhoudt.

Als we naar het woord ergonomisch van dichterbij bekijken dan zien dat het om de wetenschappelijke studie van mensen in relatie tot zijn omgeving gaat. Dit kan van alles zijn. Denk aan ruimte, product of werkplek. Als het gaat om ergonomisch werken heb je het dus over hoe je relatie met je omgeving op je arbeidssituatie en dan gaat het vaak om werkplek.

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken draait om een prettige en functionele manier van werken die goed is voor je lichaam. Als je op kantoor zit draait het dan in veel gevallen om de bureaustoel waar je op zit en de tafel waar je aan werkt. Hierbij is een juiste werkhouding van belang, waarmee je het comfort, je eigen gezondheid en de effectiviteit van je werk verhoogt.

Hoe werk je ergonomisch?

Er zijn tal van tips en adviezen om ergonomisch te werken. Zo kun je een specialist inschakelen die gaat onderzoeken wat de beste werkhouding is, maar je kunt ook denken aan het nemen van pauzes, beeldschermwerk afwisselen met ander werk, overbelasting voorkomen door makkelijk en moeilijk werk goed in te plannen en er voor zorgen dat je voldoende beweegt.

Een ander belangrijk element voor ergonomisch werken is de stoel waar je op zit en het bureau waar je aan werkt. Een zit sta bureau is het aanraden meer dan waard. Een zit sta bureau is feitelijk een bureautafel die het toelaat om zowel zittend als staand te kunnen werken. Het werkblad hoogte verstelbereik is hiermee van 65 t/m 85 cm ineens veranderd naar een hoogte van 65 t/m 130 cm. Als voordeligste oplossing kan er gekozen worden voor een bureautafel met slinger. Draaiend aan de slinger verstel je heel eenvoudig de werkhoogte.

Wil je ook ergonomisch werken? Denk dan aan een zit sta bureau.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: