Betekenis van EPS bouwen

Wat is de betekenis van EPS bouwen? Wij leggen je uit wat het precies is, waarom het zo voordelig is en waarom dit nu helemaal trending is.

Wat is EPS bouw?

Een andere naam voor EPS is ook wel hard piepschuim of tempex te noemen. De naam van EPS komt van geëxpandeerd polystyreen. Dit materiaal wordt gebruikt als isolatiemateriaal wanneer je woningen gaat bouwen. Wanneer je dit materiaal gebruikt, beschik je over een groot scala aan voordelen. Je kunt het namelijk gebruiken wanneer je een modulair bouwsysteem hebt en je een woning of loods bouwt die bestaat uit verschillende modules. Omdat het van lichtgewicht materiaal is vaak uit grotere blokken bestaat, zorgt dit ervoor dat je een zeer korte bouwtijd hebt. Ondanks dat het materiaal bestaat uit piepschuim, is het ongevoelig voor vocht. Hierdoor is het ook rot- en schimmelvrij. Tevens is dit geen voedingsbodem voor ongedierte.

Duurzaamheid

Het materiaal is 100% recyclebaar wat het ook erg duurzaam maakt. Duurzaamheid wordt op vandaag de dag een steeds belangrijker item waardoor de kans dat je woning A+ steeds groter wordt. Voor één liter fossiele brandstof om dit product te maken bespaar je al snel honderden liters fossiele brandstof om het huis te verwarmen.

Kosten besparing

EPS is erg goedkoop om te maken waardoor het voor de consument aantrekkelijk geprijsd is. Dit kan voor starters erg aantrekkelijk zijn om met een relatief lagere hypotheek toch een riante woning te bouwen.

Gezien de hoge isolatiewaarde van EPS wordt er een aangenaam klimaat gecreëerd binnen de woning. Hierdoor hoeft er weinig verwarmd of gekoeld te worden binnen de woning. Heeft je deze blog je interesse in EPS bouwen gewekt en wil je dit in de toekomst ook voor een bedrijfshal of loods toepassen? Neem dan vrijblijvend contact op met Unibouw. Hier staat altijd een kopje koffie voor je klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *