Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van elektromagnetische straling

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat betekent elektromagnetische straling?

Elektromagnetische straling is de voortplanting door de ruimte van elektrische en magnetische oscillaties (trillingen). Licht is een vorm van elektromagnetische straling. Alle soorten elektromagnetische straling hebben in het vacuüm een snelheid gelijk aan de lichtsnelheid.

Is elektromagnetische straling schadelijk?

Hier wordt steeds meer onderzoek naar uitgevoerd en is op dit moment nog veel discussie over. Er lijkt een verband te zijn tussen het wonen dichtbij elektriciteitsmasten en meer geboortedefecten, groeiachterstand en een zwakkere weerstand.

Hoe ga je elektromagnetische straling tegen?

We leven in een tijd waar er overal om ons heen gebruik gemaakt wordt van elektriciteit, licht en andere stralingsbronnen. Toch kan je maatregelen treffen om minder last te ervaren van elektromagnetisme. Denk maar eens aan het aanschaffen van een stralingsvrije telefoon die enkel aangaat als je gebeld wordt of een NUK babyfoon die enkel stroom gebruikt bij het horen van geluid.

Daarnaast kan je er voor kiezen elektronica niet de hele tijd aan te hebben staan, niet te slapen naast een tablet of smartphone of zelfs nog verdere stappen te nemen door in een gebied te gaan wonen waar weinig gebruikgemaakt wordt van elektriciteit. In Nederland is dat laatste erg lastig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: