Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ‘het eiland van de goden’

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het eiland van de goden is een term waarmee het Indonesische eiland Bali wordt aangeduid. Tijdens een vakantie naar Bali bezoeken de meeste mensen inderdaad vaak heel wat tempels, maar daarnaast worden de stranden net zoveel bezocht en wordt er genoten van het uitgaansleven op Bali. Waarom heeft dit eiland dan de naam van het eiland van de goden. Wij leggen het je hieronder uit.

Het eiland met ontelbaar tempels

Op Bali zijn er zoveel tempels dat er zelfs geen vast getal meer voor is. Er worden vaak schattingen gemaakt, maar er wordt ook vaak gezegd dat er zelfs meer tempels zijn dan dat er inwoners wonen. Dan worden er natuurlijk niet alleen de enorme grote tempels bedoeld, zoals we die kennen uit de reisgidsen. Ieder huis op Bali heeft ook een eigen tempel, maar dit zijn uiteraard kleinere tempels.

Wanneer al deze kleine tempels mee worden gerekend dan zijn het er inderdaad heel wat. In iedere tempel is de ziel van god aanwezig. Het Hindoeïstische geloof is overal duidelijk terug te zien op Bali. Ceremonies over het eiland en offers horen bij de dagelijkse bezigheden van veel inwoners. Ook veel jongeren doen hier aan mee.

Dan mogen de schitterende tempels niet worden vergeten, zoals de Uluwatu Tempel in het zuiden van het eiland. Deze tempel is te vinden op een schitterende klif. Andere mooie tempels zijn de Besakih tempel, de Tanah Lot tempel of een van de vele andere bekende tempels.

Tijdens een bezoek aan Bali is het een absolute must om een van de ceremonies die op het eiland worden gehouden bij te wonen. Hierbij is de lokale bevolking gekleed in traditionele en sierlijke kleding. Deze ceremoniële traditie zal je alleen meemaken op Bali. Kortom, met alle bovenstaande zaken en het diepe geloof van de Balinezen is dit duidelijk het eiland van de goden te noemen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: