Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van digitale piano

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn een hele hoop verschillende soort muziekinstrumenten op de markt. De meeste zijn wel bekend zoals de basgitaar, de viool en de piano. Echter door de technologische ontwikkelingen zijn er ook een hele hoop nieuwe instrumenten bijgekomen. Een voorbeeld hier van is de digitale piano, deze piano werkt niet met snaren maar alles gaat geheel elektrisch. In dit artikel leggen we uit wat een digitale piano precies is.

Wat is een digitale piano?

Een digitale piano is een muziekinstrument die door middel van elektronica het geluid van een akoestische piano na kan bootsen, en daarnaast kan het de toetsenslag echt laten voelen. Je hebt dus echt het gevoel dat je een piano aan het bespelen bent als je achter een digitale piano zit. Er zitten alleen wel meer voordelen aan een digitale piano. Ten eerste zijn ze stukken goedkoper en je kunt veel meer verschillende geluiden creëren met het instrument. Hierdoor kun je dus net iets andere muziek maken en alles krijgt een andere klank dan je gewend bent. Sommige mensen vinden dit niks en zij blijven dan ook liever bij de klassieke piano.

De verschillende soorten klanken die uit een digitale piano komen lopen erg uiteen. Wat ook grappig is, is dat je een bepaalde beat of ritme aan kunt zetten en hier vervolgens verder op gaat spelen. Je kunt in principe dus met een digitale piano een lied maken met verschillende instrumentsoorten. De digitale piano’s zijn vaak draagbaar en op de meeste varianten kun je een koptelefoon aansluiten. Zo kun je dus piano spelen zonder dat de buren daar last van hebben. Daarnaast heb je de mogelijkheid om geluid op te nemen, zo kun je jouw speelsessies dus bewaren en later nog eens een keertje afspelen. De digitale piano is voornamelijk bij muziekwinkels te verkrijgen, echter kun je ze in sommige gevallen ook vinden bij elektronica zaken.

Bron: https://clavis.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: