Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Blue Monday

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Ieder jaar is er weer een zogeheten Blue Monday. Dit zou bekend staan als de meest depressieve dag van het jaar, de meeste mensen zijn op die dag het ongelukkigst. Maar wat houd de dag nou precies in en hoe wordt deze dag bepaald?

De dag, Blue Monday, zou de meest depressieve dag van het jaar zijn. De bedenker van deze dag is Cliff Arnal. Hij heeft een formule bedacht om de vrolijkheid en het geluk van mensen te meten aan de hand van de dag. De formule is het volgende (W + (D-d) x Tq)/M x Na). De letters staan voor het volgende:

W = weer
D = schulden
d = salaris
T = tijd verstreken na kerst
Q= geslaagde goede voornemens
M = motivatieniveau
N = behoefte om actie te ondernemen

Aan de hand van deze formule claimt Cliff dat hij de meest deprimerende dag van het jaar kan bepalen. Dit valt meestal op een maandag, vandaar ook de naam Blue Monday. Deze dag vindt vrijwel altijd plaats in de winter, wanneer het koud is en mensen weinig actie willen ondernemen. De goede voornemens zijn vaak niet behaald en dit zorgt voor nog meer ongeluk. De dagen zijn donker en er hangt een koude wind. Aan de hand hiervan voelen mensen zich dus ongelukkig en depressief. Veel mensen zijn het hier wel mee eens en ze voelden zich begrepen op deze dag, vandaar dat het nu zo’n bekend begrip is.

Deze dag heeft natuurlijk helemaal niets te maken met een echte depressie, deze is namelijk veel ernstiger en vaak aangeboren. Wel is het zo dat mensen vaker een depressie krijgen tijdens de winter, dit komt ook weer door het grauwe weer. Deze vorm van depressie wordt vaak een winterdepressie genoemd. De zon schijnt minder en dit zorgt voor een minder goede balans tussen de vitamines in het lichaam. Je kunt je hierdoor ongelukkig gaan voelen.

Psychologen en wetenschappers zijn het echter niet eens met Cliff, zij zijn van mening dat hij de formule puur uit zijn duim gezogen heeft om geld te verdienen. Volgens verschillende onderzoeken is de meest ongelukkige dag van het jaar namelijk Valentijnsdag. Mensen zonder partner worden er aan herinnerd dat ze eenzaam zijn en veel mensen zitten sip thuis, maar ook deze theorie is niet heel erg onderbouwd. Het kan dus ook niet echt bepaald worden, niemand weet precies welke dag de meest verdrietige dag van het jaar is.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: