Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van beperkt casco

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Deze vakterm komt uit het verzekeringswezen en is een autoverzekering. Er wordt verwezen naar schade die wordt aangebracht aan de buitenkant ook wel de romp van je auto genoemd. Dit is echter wel alleen schade die er wordt aangebracht door een ander, of door een dier of weer gerelateerde schade zoals een boom op je auto of een ruitbreuk na een diefstal.

De drie verschillende dekkingen

Er zijn binnen de autoverzekering drie soorten dekkingen. Allereerst is er de WA-verzekering, deze moet verplicht worden afgesloten in Nederland. Deze verzekering ook wel WA-verzekering genoemd is een verzekering die enkel de schade die je maakt bij een ander vergoed. Echter zijn de kosten voor de schade aan jouw auto voor jezelf. De beperkt cascoverzekering zoals hierboven beschreven en als laatste de Allriskverzekering. Deze wordt ook wel volledig casco genoemd. Hierbij is de gehele auto verzekerd voor schade die jij maakt maar ook voor de kosten van de schade aan je eigen auto worden vergoed.

Aanvullende verzekering

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten voor je auto. Zo kun je ervoor zorgen dat inzittende verzekerd zijn door een ongevallen inzettende verzekering of een schadeverzekering voor inzittenden. Mocht je juridisch advies willen bij schade aan je auto of letstelschade dan bestaat er ook rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt de kosten voor rechtshulp bij een aanrijding of een ongeval. Zo zorg je ervoor dat het goed en netjes afgehandeld wordt en je met een gerust hart weer in je auto kan stappen.

Een aantal belangrijke aspecten

Er komen een aantal dingen kijken bij het afsluiten van je verzekering. Zo is de dagwaarde van je auto een belangrijke factor voor het berekenen van de premie die je moet gaan betalen. Heb je een zakelijke auto of bus? Deze kan ook verzekerd worden alleen dan met een bijzondere verzekering.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: