Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een 55+ woning

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Dit staat ook wel bekend als een seniorenwoning. Dit houdt in dat een oudere man of vrouw van 55 jaar of ouder zich hiervoor in kan schrijven om er te gaan wonen. In deze woning is er rekening gehouden met het ouder worden, dus kunnen de mensen die ouder worden er veilig en vertrouwd wonen. Doordat ouderen niet alles zelf meer kunnen doen kunnen zij in problemen komen een ouderenwoning helpt door te zorgen dat er 24 uur per dag iemand aanwezig is om voor hen te zorgen en ze te ondersteunen.

Het is niet alleen de ondersteuning

Een seniorenwoning biedt meer dan alleen een zorg voor de ouderen. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten die worden georganiseerd voor de ouderen zoals bijvoorbeeld een bingoavond of dagjes weg. Het deelnemen aan deze activiteiten is niet verplicht en geheel vrijblijvend. Vaak voelen ouderen zich alleen, en dit is in sommige gevallen ook echt zo. Juist door meerdere ouderen bij elkaar te zetten kunnen zij met elkaar een band creëren en hoeven ze zich niet meer alleen te voelen. Zo kunnen ze bij elkaar op de koffie om gezellig te praten over hoe het vroeger was zonder dat ze hiervoor een voor een oudere intensieve reis hoeven af te leggen.

Veiligheid en geborgenheid

Bij een 55 plus woning is het van belang dat de veiligheid van de ouderen voorop staat. Door de ruime inrichting van de woningen kunnen ouderen zich blijven bewegen en zoveel mogelijk zelf blijven doen. Daarnaast is zo het gevaar op letsel verkleind dit zorgt ervoor dat naast de ouderen ook de familie een stukje meer rust en zekerheid krijgen. 55 plus woningen Eindhoven en andere 55 plus woningen bieden de beste omgeving voor ouder wordende om een fijne en rustige oude dag te hebben.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: