Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Private Lease

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Een lease is een type overeenkomst. Er is een persoon of bedrijf die een goed aankoopt. Dit goed wordt vervolgens verhuurd over een periode van meerdere termijnen. De huurder is iemand die in eerste instantie geen interesse heeft het betreffende goed te kopen. Dat neemt echter niet weg dat vrijwel alle lease contracten een optie hebben om alsnog tot koop over te gaan. Vooral na langdurige lease lijkt het meestal aantrekkelijk om de vastgestelde restwaarde te betalen en zo het goed over te nemen. Na een dergelijke overname is het goed, bijvoorbeeld een auto, eigendom van degene die het voorheen nog huurde. Mocht er geen koop optie aanwezig zijn in een lease contract, gaat het eigenlijk niet over leasen. Men spreekt dan meer van een auto huren.

Een ander grote bijkomstigheid van iets leasen ten opzichte van kopen is meteen de aantrekkelijkste reden voor velen om een contract aan te gaan. De verstrekker van het goed dat je leaset zorgt ook voor het onderhoud van dit goed. Dit is bij huren vaak ook het geval. Stel je wilt een auto huren in Heerlen. Dan ben je zelf niets kwijt aan bijvoorbeeld de APK en controles.

Het enige dat het woord private aan “private lease” toevoegt, is dat het wijst op een contract tussen de verstrekker en een consument. Het gaat dus niet over een bedrijf, maar over een constructie waar een enkel iemand een privé contract aangaat met een verstrekker.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: