Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van panna

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het woord ‘panna’ kent haar oorsprong uit het Surinaams. In die taal betekent het letterlijk ‘poortje’. In Nederland wordt het woord gebruikt als een voetbalterm om een beweging te beschrijven waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Bij een succesvolle panna is het belangrijk dat je de balbezit houdt na het volbrengen van de panna. Vooral bij straatvoetbal zie je vaak de panna-beweging terugkomen. Dat komt omdat de cultuur daar wat afwijkt van het reguliere voetbal. De meest behendige spelers proberen elkaar namelijk uit te dagen door onder andere het poorten van de tegenstander.

Vorm van straatvoetbal

Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal. Spelers op een klein veld, ongeveer 20x50m opgesplitst in één tegen vijf of twee tegen twee, proberen hun even bekwame tegenstanders te verslaan door middel van bekwame trucs. In deze variant van voetbal zijn er geen regels en kunnen spelers de bal niet naar buiten of naar achteren trappen. Een gebruikelijke manier om de bal te passen of uit te spelen is door hem ofwel door een muur of hek te spelen aan een of beide zijden van het veld en achter de doelpalen.

Straatvoetbal is een variant van de voetbalsport die beoefent wordt op straat, plein, trapveldje of grasveld. Veel bekende voetballers zijn zo begonnen, een groot voorbeeld hiervan is Johan Cruijff. Onder zijn naam zijn er ook in vele steden speciale straatvoetbalspeelvelden opgezet met de naam de Cruyff Courts.

Verbeter je voetbalvaardigheden

Pannavoetbal is een leuke en uitdagende variant van de originele sport die perfect is voor mensen die hun vak willen leren en ontwikkelen. Het richt zich specifiek op behendigheid en finessing-technieken in krappe ruimtes. Veel voetbalbonden, maar ook veel voetbalvereningen, vinden het dan ook interessant (en leuk) om te investeren in een pannakooi. Die investering maakt het mogelijk om een spannend potje panna te kunnen spelen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: