Betekenis van Modafinil

Modafinil (Provigil / Modiodal / Modalert) is een geneesmiddel dat werd ontwikkeld en voorgeschreven tegen overmatige slaperigheid en narcolepsie, maar tegenwoordig vooral gebruikt wordt door kerngezonde mensen om hun cognitieve prestaties te verhogen.

Modafinil bezit een aantal verrassende eigenschappen

Sinds de ontdekking werd namelijk duidelijk dat Modafinil naast het wakker houden ook interessante bijwerkingen heeft. Bij proefpersonen bleek het namelijk concentratie en alertheid te verhogen, het geheugen te verbeteren, cognitie te verbeteren, reactievermogen te verlagen en ook motivatie om taken af te ronden te verhogen.

Deze effecten hebben Modafinil erg populair gemaakt voor mensen die hun cognitieve functie willen stimuleren, zogenaamd als “Smart Drug” of “Nootropic”. Studenten gebruiken het om urenlang geconcentreerd te kunnen studeren voor tentamens en mensen met een complexe baan gebruiken het om de hele dag door scherp te zijn.

Omdat Modafinil in staat is slaperigheid en moeheid te onderdrukken blijkt het ook zeer geschikt te zijn voor mensen die voor hun werk veel moeten reizen en vaak te maken hebben met een jetlag, of jonge ouders die korte nachten te verduren hebben en de dag erna op kantoor de concentratie erbij moeten houden.

De reden waarom Modafinil in de categorie ‘smart drugs’ zo populair is geworden is omdat er veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan die bevestigen dat het ook echt de concentratie en focus verbetert. Ook laten deze onderzoeken zien dat de bijwerkingen mild zijn en dat er weinig risico is op verslaving. De reden hiervan is omdat Modafinil niet zorgt voor een euforisch gevoel, wat bij andere middelen die ook voor dit doel gebruikt worden, zoals Adderall en Ritalin wel het geval is.

Bron: https://modafinilsupply.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *