Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van leningen vergelijken

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Lenen is vandaag de dag iets wat steeds meer mensen doen, vooral om grote aankopen in één keer te kunnen verrichten. De meeste mensen gaan dan naar hun bank waar ze ook hun spaar- en betaalrekeningen hebben lopen om de gewenste lening aan te vragen. Maar wist u dat dit vaak niet de goedkoopste optie is, en dat u tot honderden euro’s kan besparen op dezelfde lening bij een andere financiële instelling? Daarom is het belangrijk om eerst alle leningen met elkaar te vergelijken. In dit artikel leggen we uit wat leningen vergelijken nou eigenlijk is en hoe u dat precies moet doen.

Leningen voor alle doeleinden:

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende leningen op de markt zijn, voor uiteenlopende doelen. Even kort samengevat bestaan er autoleningen, hypothecaire leningen, renovatieleningen en persoonlijke leningen. Voor deze laatste hoeft u vaak geen verantwoording af te leggen bij uw bank voor de aankoop en kunt u het geld dus voor verschillende doeleinden gebruiken.
Omdat u, bijvoorbeeld, een autolening en een hypothecaire lening, niet met elkaar kunt vergelijken, is het belangrijk te weten waar u de lening precies voor nodig heeft. Is deze voor het kopen van een auto, dan vraagt u een autolening aan. Is deze voor het aankopen van onroerend goed? Dan is een hypothecaire lening de beste keus. En voor bijvoorbeeld een wereldreis, een trouwerij of een nieuwe televisie kunt u het beste een persoonlijke lening aanvragen.

Nadat u precies weet welke soort lening bij uw persoonlijke behoefte past, moet u definiëren in hoeveel tijd u de lening wenst terug te betalen. Dit wordt de looptijd van de lening genoemd.
Met al deze informatie kunt u vervolgens leningen gaan vergelijken.

Hoe het beste leningen te vergelijken:

Leningen vergelijken is dus het naast elkaar leggen van verschillende leningen die voor hetzelfde doel gebruikt kunnen worden, en die gelijke looptijden hebben. Het doel hiervan is het kiezen van de lening die het voordeligst uitkomt, zodat u gemakkelijk geld kunt besparen. Simpelweg de verschillende rentevoeten vergelijken is soms niet voldoende omdat er extra kosten aan de lening verbonden kunnen zijn. Om toch de leningen met elkaar te kunnen vergelijken, wordt daarom vaak gebruikgemaakt van het JKP, jaarlijks kostenpercentage, wat deze extra kosten ook met zich mee neemt.

Maar hoe legt u al deze leningen nou het beste naast elkaar? Gelukkig hoeft u daar niet voor naar elke financiële instelling om de prijs aan te vragen. Er zijn verschillende websites die dat werk voor u hebben overgenomen en waar u alleen maar de gewenste lening, het bedrag en de looptijd hoeft in te vullen om het aanbod van de gehele markt te kunnen bekijken. Zo kunt u gemakkelijk en snel alle leningen vergelijken en geld besparen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: