Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van e-commerce

0
(0)

Tegenwoordig kun je alles online kopen. Van boodschappen tot kleding en van planten tot meubels, het kan allemaal. Dat je alles online kan kopen kan schelen in de prijs, maar is vooral heel gemakkelijk. Wat je besteld wordt netjes bij de deur afgeleverd en dat is natuurlijk heel fijn. Het online kopen en verkopen van producten wordt ook wel ecommerce genoemd. Net zoals bij e-mail staat de e in ecommerce voor elektronisch. Bij alles wat je koopt op internet of zelf verkoopt via bijvoorbeeld marktplaats.nl, ben je bezig met ecommerce.

Een breed begrip

Bij ecommerce denk je misschien als eerst aan een webshop. Daar verkoop en koop je namelijk de meeste dingen op het internet, maar ecommerce is meer dan alleen webshops. Bij webshops wordt de verkoop altijd gedaan door een bedrijf, maar de verkoop kan ook gedaan worden door een consument natuurlijk. Denk hierbij aan Ebay of verkoop op Facebook. Ook dan ben je bezig met ecommerce.

Naast het kopen van fysieke spullen kun je ook diensten kopen op het internet. Naast het kopen van een auto kun je ook de verzekering voor je auto online afsluiten. Ook deze aanschaf valt onder ecommerce. Zoals je ziet, is alles wat online te koop is of te koop wordt aangeboden een vorm van ecommerce. Het is dus een breed begrip.

Meer over ecommerce

Het begrip ecommerce is dus simpel uit te leggen. Onder ecommerce vallen zoals je hebt kunnen lezen verschillende vormen van online verkoop. Als je nog meer wilt weten over ecommerce verwijzen we je graag naar Ecommercenews.nl.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie