Betekenis van CBD-olie

De term CBD-olie zien we steeds vaker opduiken, maar bekent CBD-olie eigenlijk precies en waarom zweren massa’s mensen bij het innemen van deze olie? Wetenschappelijk onderzoek is er tot nu toe nauwelijks gedaan. Toch moet er een reden zijn voor het grote succes van dit product.

Cannabidiol

De afkorting CBD komt van cannabidiol. Dat is een stofje dat behoort tot de cannabinoïden en daarvan zijn er ongeveer vierhonderd bekend. De stof wordt gewonnen uit de hennepplant. Vandaar ook de naam, want de hennepplant komt uit de cannabisfamilie. Dat geldt trouwens ook voor de wietplant, maar het grote verschil is de hoeveelheid THC in de beide planten. THC staat voor tetrahydrocannabinol en zorgt ervoor dat wietgebruikers high worden. Bij CBD-olie is daar geen sprake van, omdat de concentratie THC daarin te verwaarlozen is. CBD-olie is dus niet verslavend.

Wat doet het dan wel?

Uit de onderzoeken die er inmiddels zijn geweest, blijkt dat CBD-olie een pijnremmend effect heeft. Het wordt daarom vaak toegepast door mensen die lijden aan een ernstige ziekte, zoals kanker of multiple sclerose. Ze ervaren door het gebruik van CBD-olie een verlichting van de pijn. Ook wordt het vaak gebruikt als middel om te kalmeren. Het cannabidiol lijkt een gunstig effect te hebben op onze psyche. Ons brein wordt in positieve zin gestimuleerd, waardoor we minder stress ervaren.

Supplement

Natuurlijk is CBD-olie geen wondermiddel. Alles begint met een gezonde leefstijl. Maar CBD-olie kan als supplement veel goeds doen. Kijk op https://www.cibdol.nl/cbd-olie voor meer informatie hierover.