Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Bluetooth

0
(0)

Ben je geboren in de jaren negentig, dan is de kans groot dat je bekend bent met Bluetooth. Waarschijnlijk gebruikte je het toen je jonger was maar voor één ding: het overzetten van muziek naar je telefoon en naar de telefoons van je vrienden. De jongere generatie zal Bluetooth vooral kennen van de Bluetooth speakers. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen heeft zo zijn ervaringen het systeem. Maar wat is Bluetooth nu precies en waarom wordt het zoveel gebruikt?

Wat is Bluetooth?

Om het makkelijk te houden: Bluetooth is een systeem dat ervoor zorgt dat je apparaten die er gebruik van maken op kleine afstanden aan elkaar kunt koppelen. Bij korte afstand moet je denken aan een paar meter. Deze slimme verbinding vervangt dus eigenlijk de bekende datakabels. Het unieke aan Bluetooth is dat het gebruik maakt van een radioverbinding. Door de bandbreedte waarop de golven werken is de verbinding ideaal om gegevens over te dragen naar andere apparaten. Dat deed jij dus ook vroeger op het schoolplein. Dit deed je vaak van apparaat naar apparaat, maar door gebruik te maken van Bluetooth kun je ook meerdere apparaten tegelijk aan elkaar koppelen.

Apparaten die op Bluetooth werken

Bluetooth is op de dag van vandaag nog steeds erg relevant en veel verschillende technische snufjes maken er dankbaar gebruik van. Neem bijvoorbeeld de nieuwe AirPods van Apple. Deze dure draadloze oortjes, waarvoor je vaak ook nog eens airpod hoesjes voor moet kopen, zijn razend populair. De oortjes maken ook gebruik van een Bluetooth verbinding en je kunt ze dus draadloos gebruiken. Toch hebben deze oortjes veel kritiek gekregen vanuit de media. Dit heeft niks te maken met de kwaliteit, maar wel met de prijs. Een paar AirPods kost je namelijk al gauw meer dan 180 euro. Deze hoge prijs laat jou eigenlijk geen keuze en dwingt je om ze zo goed mogelijk te beschermen.

Dit doe je dus door Airpod hoesjes. Deze airpod hoesjes zijn overal in de winkels en op het internet verkrijgbaar. Kies een hoesje in jouw favoriete kleur of ontwerp en bescherm je dure bluetooth oortjes.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?