Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van draadloze boor

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van een draadloze boor?

Een draadloze boor wordt ook wel een accuboor, accuboormachine, accuschroefboormachine genoemd. Dit is een boormachine waarmee je zonder het gebruik van een snoer schroeven uit en in je muur, hout of andere metalen kan boren. Het apparaat werkt op basis van een accubatterij die afhankelijk van de batterijgrootte een half uur tot enkele uren stroom biedt aan het apparaat.

Verschillende soorten draadloze boren

Accuschroefboormachine

Bij een draadloze boor denken we aan een accuschroefboormachine. Met dit appaart kan je bijna alles. Zoals schroeven en boren in hout, metaal en steen. Let wel, voor boren in harde steen en beton is dit gereedschap niet geschikt. Dit is een essentieel apparaat om te hebben als klusser.

Accuschroevendraaier

Dit is een handzame en kleine, maar veel minder krachtige variant van de schroefboormachine. Vooral handig voor schroeven, ook waar je weinig ruimte hebt. Erg goed geschikt voor het in elkaar zetten van een kast bijvoorbeeld. Je moet het zien als een elektrische schroevendraaier, waar je eventueel een beetje mee kunt boren.

Klopboormachine

Dit is een zwaardere boor die ook kan kloppen, waarbij de boor ook in de lengterichting beweegt. Dit is er handig bij het boren in hardere steensoorten, echter is beton nog steeds te hard. Het apparaat heeft een regelbare snelheid en een hoger maximum toerental dan een schroefboormachine. Vaak zijn klopboormachines verkrijgbaar met accu, al is de variant met snoer populairder. Minder geschikt voor schroeven.

Boorhamer

Dit is de zwaarste boor die we bespreken. Hij klopt niet maar hamert. Hier is de beweging vooruit veel krachtiger dan bij een klopboor. Dit type boor heb je nodig om te boren in beton. Het apparaat maakt gebruik van speciale (SDS plus of max) boren. Ook verkrijgbaar met accu, maar meestal gekocht met een snoer. Je kunt er eventueel ook normaal mee boren, maar het is niet in staat om schroeven in te draaien.

Bron: https://powertoolbuzz.com/best-cordless-drill/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: